Френският кулинарен специалист Филип Фаур един ден се събудил с убеждението, че различните видове сладолед вече са писнали на всички и решил да създаде нов нестандартен сладолед. Толкова нестандартен, че е и най-скъп в света.

Начинанието му било подкрепено от компанията Alverta Royal Petrossian, компания с традиции в приготвянето на хайвер. След оригинални сладоледи като този с вкус на трюфели, сладоледът на френския майстор надминава всички очаквания - представете си само сладолед с вкус на черен хайвер. Или просто сладолед, полят със шербет от хайвер.

Изготвянето на "сладкиша" отнело близо шест месеца. Хайверът е от есетра, плюс леки допълнения към вкуса като пушена сьомга, миди и дори картофи.

Сладоледът се предлага в специална опаковка, в която може да не се разтопи цели 72 часа. Цената му за момента е 118 евро за 100 грама или една топка.

millionaire.bg