Психология за милионери

09.10.2007 | 16:04
по статията работи: econ.bg
Американските богаташи все по-често се обръщат към психолози, които да им помагат да се справят с напрежението и конкуренцията в света на бизнеса
Психология за милионери


Нарастващият брой милионери в световен мащаб се явява златна мина за една бързо развиваща се индустрия – психология за богатите, коментира Reuters.

Американските милионери все по-често се обръщат към психолози, които да им помагат да се справят с напрежението и конкуренцията в света на бизнеса. Някои психолози се занимават само с клиенти, които се чувстват виновни от факта, че са наследили голямо състояние. Други помагат на деца, които израстват в обстановка, в която всичко, което поискат, може да им бъде купено.

Според психолозите най-големият проблем пред богатите хора е как да възпитат правилно децата си да бъдат отговорни при наличието на толкова пари около тях.

Джеймс Грубман, психолог в петата най-голяма компания в САЩ в сектора Wachovia Corp., прогнозира, че до десет години почти всички големи компании ще се възползват от услугите на психолози в тази област.

Наскоро Wells Fargo нае двама психолози, които да се занимават само с богатите й клиенти. Компанията предвижда осъществяването на нова услуга в най-скоро време - грижа за всякакви нужди на възрастните родители на милионерите.

„Индустрията се развива много бързо,” казва Дийн Юнкас, изпълнителен директор в Wells Fargo. В момента той ръководи активите на клиенти в областта на стойност 250 млн. долара.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 14.03   1492 г. – Испанската кралица Изабела заповядва да бъдат експулсирани 150 000 евреи, в случай че не приемат християнството. 1697 г. – Последният свободен град...